Svetlana Makarovič

Kam pa kam, kosovirja?

Kam pa kam, kosovirja? Kam pa kam, kosovirja?Kakšna bitja so kosovirji? Podobni so sovam, živijo v Kosoviriji in imajo leteče žlice, na katerih rastejo paradižniki. Tudi radovedni so, zato ni čudno, da sta se dva, Glal in Glili, odpravila raziskovat svet. Na popotovanju sta naletela na lisico Zvitko Potuhničevo, ki ju je hotela požreti. Pred njo sta se zatekla v drevesno duplino, v kateri sta živela škrat Kuzma in njegova žena, a ven iz nje nista mogla, kajti Zvitka je vztrajno prežala pred vhodom v duplino. Kako sta jo kosovirja prevarala, preberi v berilu na strani 67.

Preberi še:
Svetlana Makarovič: Coprnica Zofka
Svetlana Makarovič: Jaz sem jež
Svetlana Makarovič: Romanca o žabah



Izdelaj lutko kosovirja in jo fotografiraj ali pa ga nariši.
Fotografije in risbe pošlji na naslov Svet iz besed, Založba Rokus, Stegne 9b, 1000 Ljubljana (za rubriko Kosovir). Če pa imaš možnost, nam jo pošlji v elektronski obliki preko spodnjega obrazca ali na naslov svetizbesed@rokus-klett.si

Vse fotografije in risbe bodo objavljene na tej strani berila.
  
  Za sodelovanje in objavo tvojega dela potrebujemo Dovoljenje za sodelovanje, ki ga najdeš tukaj (PDF obrazec).

Nisi prijavljen!
Da boš lahko poslal svoje prispevke, se prijavi z uporabniškim imenom in geslom v spodnjem obrazcu. Če uporabniškega imena in gesla še nimaš se najprej registriraj.



 

Prijava

Uporabniško ime:
Geslo:
 
  Si pozabil/a geslo?

O avtorju

Svetlana Makarovič

Svetlana Makarovič (1939), igralka, predvsem pa pesnica in pisateljica, je ena najpomembnejših sodobnih slovenskih avtoric za mlade. Zanje piše tako poezijo Maček Titi (1980), Čuk na palici (1986) in Kaj lepega povej (1993), kot tudi prozna dela Miška spi (1972), Kosovirja na leteči žlici (1974), Pravljice iz mačje preje (1980), Zajčkovo leto (1993), Veveriček posebne sorte (1994) in druge. Za svoje življenjsko delo je bila predlagana za Andersenovo nagrado.