Desa Muck

Hči lune

Hči lune Hči lunePisateljica Desa Muck na duhovit in humoren način predstavi 15-letno Lučko, za katero izleti v domišljijski svet niso nič nenavadnega. Deklica celo pravi, da je luna njena duhovna mati in si domišlja, da je pisateljica, ki ustvarja knjigo o moči in ljubezni z naslovom Lucijana Asterija v vrtincu ljubezni. Lučka je zaljubljena v dve leti starejšega Krištofa. V odlomku na strani 24 si preberi, kaj se je zgodilo potem, ko je napravila vse, da bi si pridobila njegovo naklonjenost.

Več o Desi Muck preberi na Župci:
http://www.zupca.net

Preberi še:
Desa Muck: Pod milim nebomPoslušaj odlomek, v katerem je Lučka prišla do čisto novih in nepričakovanih spoznanj o svoji ljubezni ...

Zvočni zapis je v MP3 formatu. Zaradi dolžine datoteke utegne prenos trajati nekaj minut.

Poslušaj: Hči lune (interpretacija)


V celoti preberi Hči lune Dese Muck in Veliko ljubezen Gaby Schuster. Ta dva romana sta si v marsičem podobna. Med njima najdi vzporednice in napiši sestavek. Svoje ugotovitve skleni z odgovorom na vprašanje: Je Gaby Schuster vplivala na Deso Muck ali obratno? Odgovor seveda utemelji. 

Sestavek pošlji na elektronski naslov svetizbesed@rokus-klett.si ali vpiši v spodnji obrazec.

Objavili ga bomo na tej strani.
  
  Za sodelovanje in objavo tvojega dela potrebujemo Dovoljenje za sodelovanje, ki ga najdeš tukaj (PDF obrazec).

Nisi prijavljen!
Da boš lahko poslal svoje prispevke, se prijavi z uporabniškim imenom in geslom v spodnjem obrazcu. Če uporabniškega imena in gesla še nimaš se najprej registriraj. 

Prijava

Uporabniško ime:
Geslo:
 
  Si pozabil/a geslo?

O avtorju

Desa Muck

Preberi, kaj je o sebi napisala pisateljica Desa Muck, v delovnem zvezku Svet iz besed 7 pa, kaj so o njej napisali drugi.

Nekaj o meni
Rodila sem se 29. 8. 1955 v Ljubljani. Najprej smo živeli v zelo majhnem stanovanju brez kopalnice. Kuhinja je bila tako majhna, da je morala stara mama na dvorišče, kadar je bilo treba odstaviti lonec s štedilnika. Vsak dan po kosilu sem morala spat, kar je bilo nekaj najbolj zoprnega in dolgočasnega na svetu. Zato sem si v zatemnjeni sobi, v kateri je vedno prežalo polno strahov, izmišljevala zgodbice. Najprej sem bila ciciban, ker sem bila še brez očitnih spolnih znakov, nato pionirka in nazadnje mladinka. Šola me je zelo slabo prenašala, zato sem se ji vljudno izmikala, kadar se je dalo. Ko mi po zakonskih določilih ni bilo treba več hoditi vanjo, sem iz usmiljenja do učiteljev tudi prenehala in se zaposlila.